Dit filmpje op de snelweg A28 bij Harderwijk gaat viral: 'Als iemand in nood is moet je helpen'

2022-05-21 19:21:35 By : Mr. Tom Jiang

Afgelopen weekend werd een bestuurder onwel op de snelweg A28 bij Harderwijk. Een man die toevallig ook op de weg reed zag het en greep in. De heldendaad gaat inmiddels viral.

RTV Nunspeet publiceerde afgelopen weekend het filmpje met de tekst: “Nunspeter Henry Temmermans ziet het tafereel gebeuren en besluit actie te ondernemen. Doordat hij met zijn auto de slingerende automobiliste klemrijdt wordt erger voorkomen.”

De video gaat inmiddels viral. Ook de NOS, RTL Nieuws en andere landelijke nieuwszenders hebben het filmpje al getoond.

Ze zat als een slappe pop achter het stuur

En wat Henry zelf van zijn heldendaad vindt? “Ik zag dat de vangrail de auto ook niet tot stilstand bracht, dus ik moest wat doen. De snelheid was tussen de veertig en vijftig kilometer per uur. Dat durfde ik wel aan. Ja, om erger te voorkomen. De auto moest worden gestopt. Ze hing over het stuur, duidelijk niet bij bewustzijn”, vertelt hij aan het AD.

Henry vertelt verder: “Ik kon vanuit mijn raam zien dat de auto onbestuurbaar was omdat de vrouw over het stuur hing. Dat was naar om te zien. Om de vrouw en andere automobilisten niet verder in gevaar te brengen gaf ik iets meer gas om voor haar te komen en mijn auto voor haar te stoppen. Het was gelukkig geen grote klap.”

De vrouw die onwel werd heeft een paar ribben gekneusd. Henry is samen met zijn vrouw bij de automobiliste langsgegaan. Zij is Henry zeer dankbaar voor zijn daad.

Als iemand in nood is moet je helpen.

Verder schrijft het AD: “De actie leidde er wel toe dat zijn auto moest worden weggesleept, maar dat is het laatste waar hij zich druk om maakt. “Het is een bedrijfsauto, die wordt wel weer opgelapt. Ik heb totaal niet over de consequenties van de botsing nagedacht. Als je ziet dat iemand in nood is moet je helpen. Zo simpel is het. En gelukkig liep dit uiteindelijk goed af.”

Heb je het filmpje gemist? Kijk dan hieronder wat er gebeurde via de dashcam van de bestuurder achter de slingerende auto.

Volg indebuurt Randmeren ook op Instagram en Facebook.

Gezellig! Ze zijn begonnen met het bouwen van de ijsbaan in Harderwijk op de Markt in de binnenstad. Vorig jaar…

Goeie ouwe tijd! 7 x prachtige foto’s uit de jaren negentig in Harderwijk en Ermelo

Blijf op de hoogte van alles uit Randmeren

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden