Uitgelegd: wat is voedselverrijking en hoe gaat het ondervoeding in India tegen?

2022-06-25 01:50:26 By : Ms. Venyia Wang

De centrale regering heeft de levering van verrijkte rijst aangekondigd via overheidsprogramma's zoals Public Distribution System en PM-Poshan om het probleem van ondervoeding onder de armen tegen 2024 aan te pakken.De vergadering van de Kabinetscommissie Economische Zaken (CCEA), voorgezeten door premier Modi, nam het besluit in dit verband.Het proces omvat drie fasen en kost de centrale schatkist Rs 2.700 crore per jaar.De distributie zal gefaseerd plaatsvinden via Public Distribution System, Integrated Child Development Services (ICDS), Pradhan Mantri Poshan Shakti Nirman-PM POSHAN en Other Welfare Schemes (OWS).Voor de levering en distributie is 88,65 LMT (lakh ton) van de verrijkte rijst al ingekocht door de Food Corporation of India en overheidsinstanties.Volgens de Food Safety and Standards Authority of India (FSSAI) "verrijkt verrijking opzettelijk het gehalte aan essentiële micronutriënten in een voedingsmiddel om de voedingskwaliteit van voedsel te verbeteren en voordelen voor de volksgezondheid te bieden met een minimaal risico voor de gezondheid".Bij rijstverrijking wordt rijst gemengd met drie micronutriënten, ijzer, foliumzuur en vitamine B12, zoals voorgeschreven door FSAAI.Daarbij worden micronutriënten gemengd met gewone rijst met behulp van technologie zoals coaten, stofferen en extrusie.De productie van verrijkte rijstkorrels (FRK's) uit een mengsel met behulp van een extrudermachine wordt extrusie genoemd.India staat op de 101e positie van de 116 landen in het Global Hunger Index (GHI) 2021-rapport.In India hebben vrouwen en kinderen te maken met ernstige ondervoeding.Volgens het Ministerie van Voedsel heeft elk derde kind een groeiachterstand en heeft elke tweede vrouw bloedarmoede in het land.Ook bekend als verborgen honger, veroorzaakt een tekort aan micronutriënten of ondervoeding van micronutriënten ernstige gezondheidsproblemen.Ongeveer 30 procent van 's werelds onvolgroeide kinderen en 50 procent van de ernstig verspilde kinderen onder de 5 jaar leeft in India.Eiwittekort heeft ernstige gevolgen voor de menselijke gezondheid, arbeidsproductiviteit en algemeen welzijn.Volgens het Global Nutrition Report 2020 behoort India tot de 88 landen die tegen 2025 waarschijnlijk de wereldwijde voedingsdoelen niet zullen halen.Volgens een rapport van Unicef ​​lopen meer dan 247 miljoen kinderen die zijn ingeschreven in het basis- en secundair onderwijs en 28 miljoen kinderen die voorschoolse educatie volgen in anganwadi-centra het risico op ondervoeding bij kinderen.Voedselverrijking is de beste en meest effectieve methode gebleken om het dieet van de armen aan te vullen en ondervoeding te bestrijden.De rijstconsumptie per hoofd van de bevolking in India is 6,8 kg per maand.Daarom wordt het beschouwd als een van India's basisvoedsel, dat wil zeggen dat het door bijna tweederde van de bevolking wordt geconsumeerd.Het mengen van gewone rijst met micronutriënten is dus een betere keuze om het probleem te bestrijden.Verrijkt voedsel helpt bij het elimineren van voedingstekorten en maakt gebruik van voedingsvoedsel tegen betaalbare prijzen.Verrijking heeft geen invloed op de inherente kenmerken van het voedsel en de oorspronkelijke smaak, textuur en uiterlijk blijven hetzelfde.Tegelijkertijd is het niet nodig om gewoontepatronen te veranderen.De methode wordt echter ook bekritiseerd omdat er slechts een handvol voedingsstoffen wordt toegevoegd in het proces en verrijkt voedsel de behoeftigen of armste delen van de samenleving niet bereikt.Het kan ook leiden tot een overdosis aan voedingsstoffen en is niet goed voor een gezondheidsbenadering op de lange termijn, omdat een aanzienlijk dieet vereist isIn 2018 werden de normen voor verrijking voor 5 hoofdproductcategorieën, namelijk melk, eetbare olie, rijst, meel en zout, aangemeld door de FSSAI.De autoriteit vermeldt ook dat het 'F+'-logo op etiketten moet worden weergegeven.In 2021 wordt ook een ontwerpverordening voor verplichte verrijking van eetbare olie en melk met vitamine A en D uitgegeven door de FSSAI.Verder wordt er ook een Milk Fortification Project uitgevoerd door de National Dairy Development Board (NDDB) in samenwerking met de Wereldbank.Ga voor meer informatie over nieuws en actualiteiten van over de hele wereld naar Indiatimes News.Begin een gesprek, geen vuur.Post met vriendelijkheid.Ontvang het NIEUWS dat bij je past.Abonneer u op Indiatimes en ontvang zorgvuldig geselecteerde updates op basis van uw interesses!