Gabby neemt machine-operator routinetaken uit handen - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de Metaalbranche

2022-10-01 15:49:45 By : Ms. Mavis Tang

Home Nieuws Overzicht Gabby neemt machine-operator routinetaken uit handen

De Hoffmann Group pakt stevig uit op METAVAK. De gereedschapsleverancier presenteert diverse innovaties, ontwikkelingen en technologieën voor de productie van morgen, waaronder een beladingssysteem, een glijslijpmachine en artikeluitgiftesystemen. Verder neemt Hoffmann de nieuwste verspaningshighlights van de AMB in Stuttgart mee naar METAVAK.

Hoffman Group presenteert diverse nieuwe oplossingen op METAVAK, waaronder het Garant Automation Basic beladingssysteem.

In het middelpunt van de beurspresentatie staat het Garant Automation Basic beladingssysteem (kortweg Gabby), dat het onbemand beladen en ontladen van gereedschapsmachines zonder automatiseringsinterface of tijdrovende programmering tegen beheersbare kosten mogelijk maakt. Het systeem kan routinetaken bij de machine uit handen nemen en op die manier de operator ontlasten. Gabby kan onderdelen stapelen, naast de machine plaatsen en zelfs omkeren. Verder kan de robot de volgende opdracht al voorbereiden terwijl productie plaatsvindt. Dit resulteert in een brede waaier van mogelijkheden om het werk comfortabeler te maken en de efficiëntie in de productie te verhogen.

De basis van Gabby bestaat uit een solide gelast frame dat een totale massa kan dragen van 300 kg. Dankzij de stabiele constructie is verankering in de vloer of bevestiging aan de machine niet nodig. Ergonomische hoogte van 800 mm zorgt voor gemakkelijk en moeiteloos in- en uitladen van werkstukken. Het uiteindelijke werk wordt verricht door een dynamische en lichte Nachi MZ12 robotarm met een maximaal laadvermogen van 12 kg. Door het gebruik van verschillende grijpers kan bijna elk onderdeel worden gegrepen en geladen. Om grijpers binnen enkele seconden te wisselen, is gekozen voor een Zero Clamp snelwisselkoppeling. Voor een optimale positionering van werkstukken met verschillende geometrieën en afmetingen heeft Hoffmann configureerbare rasterplaten beschikbaar. Tot slot is Gabby uitgerust met een DataLogic veiligheidsscanner. Deze laserscanner garandeert een comfortabele en veilige werking.

De Hoffmann Group zal op METAVAK ook de Garant GMT35 glijslijpmachine tentoonstellen. Het glijslijpen, ook rotofinishing genoemd, is een oppervlaktetechniek voor werkstukken van metaal en kunststof. De werkstukken gaan samen met schuur- of polijstmiddelen en een additief in een vloeibare oplossing in het reservoir. Door een oscillerende beweging van het reservoir ontstaat een werking tussen het werkstuk en het slijpmedium. Het slijpmedium zorgt daarbij voor de gewenste materiaalafname die kan worden ingesteld. Productiebedrijven kunnen met de GMT35 het ontbramen en polijsten van kleine en middelgrote series met een seriegrootte van minder dan 500 stuks zelf tegen lage kosten uitvoeren.

Tot slot zal Hoffmann het HOLEX 24seven artikeluitgiftesysteem presenteren. Dankzij dit systeem kunnen gebruikers de opslagruimte en inkoopkosten reduceren en tegelijkertijd de beschikbaarheid van C-artikelen verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan persoonlijke beschermingsmiddelen of verspanings-, span-, slijp- en snijproducten. C-artikelen veroorzaken een groot deel van de administratieve inkoopkosten en zijn dus zeer kostenintensief. Met een artikeluitgiftesysteem zoals de HOLEX 24seven kan er volgens Hoffmann een kostenbesparing tot wel 50% gerealiseerd worden. HOLEX 24seven is leverbaar in twee uitvoeringen: de direct startklare SPACE met ruimte voor 192 artikelen en de FLEX met een slim indelingssysteem en ruimte voor wel 540 artikelen.

Komt u ook naar de METAVAK? Registreer u hier voor gratis toegangskaarten!

Klaassen Machines scoort met Bodor lasers

SMEC CNC-draaimachine direct in de verkoop op METAVAK

Opmars van robotica en cobots niet te stuiten

Personeelstekort en kleine series leiden bij Bos Verspaning tot automatiseren

Senfeng laser perfecte oplossing voor Hutten Machinery

Ontbramen, afronden en finishen! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor het ontbramen, afronden…

Orfa Visser is weer terug bij Bystronic

Tieltjes investeert in geavanceerd freeswerk met vijfassige Kitamura

Er staat een gemotiveerd team in het nieuwe bedrijfspand van Assink & Schipholt

BCB Staalconstructie zet grote stappen

Met ons geavanceerde machinepark kunnen we elke denkbare bewerking voor u uitvoeren, met de…

Th. Wortelboer levert, verhuurd, repareert en onderhoud machines en gereedschappen voor onder meer lasvoorbewerking…

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al meer dan 25 jaar een betrouwbare en klantgericht…

Ontbramen, afronden en finishen! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor het ontbramen, afronden…

247TailorSteel is de toonaangevende ‘slimme’ fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen…

Machines voor het ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaalfinishen. Onze metaalmachines verzorgen de afwerking…

IJzersterk vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

Dumaco maakt onderdelen, samengestelde producten, sub-assemblies en complete installaties. Wat drijft ons? Dat elk onderdeel dat wij in…

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Enkele jaren geleden zochten we bij…

30-09 Bodor is een Chinese producent van fiberlasers, zowel vlakbedlasers als buislasers. De basis hiervoor…

30-09 “We hebben speciaal voor METAVAK een speciale actie op touw gezet. De snelle beslisser…

29-09 Om de vraag naar zeer wisselende onderdelen in zowel kleine als grote series te…

29-09 Hutten Machinery is een klein metaalbedrijf. Frank Hutten runt het samen met zijn vrouw…

28-09 In het begin lag de nadruk op gereedschappen. Dat veranderde naar machines en eind…

28-09 De speciale aandacht van Sweegers voor spoedwerk bij deze investering is niet zo vreemd.…

27-09 Style zal twee populaire machines presenteren op METAVAK: de 510 draaibank en de BT1500…

27-09 Op METAVAK zullen zo’n 120 exposanten zich presenteren. Samen met de ruim dertig standhouders…

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en VerspaningsNieuws zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan er 12.000 behoren tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).