Verminderen, hergebruiken, spuitgieten | hackaday

2021-11-26 03:11:13 By : Ms. ZSCMALLS ZHONGSHENCHUANG

Veel mensen hebben nu de middelen om kleine plastic objecten te maken dankzij 3D-printen. Spuitgieten komt echter veel minder vaak voor. Een andere ongebruikelijke technologie is plasticrecycling, hoewel we af en toe mensen zien die afvalplastic omzetten in filament. [Manuel] wil beide problemen oplossen en heeft speciaal voor recycling een spuitgietmachine gemaakt.

De machine - Smart Injector - is geautomatiseerd dankzij een Arduino. Het is mechanisch behoorlijk complex, dus naast CAD-modellen zijn er verschillende PDF-handleidingen en een heleboel foto's die laten zien hoe het allemaal in elkaar steekt.

Volgens de documentatie kan de extrusieschroef 51 Nm koppel leveren met een 48V voeding met behulp van een NEMA34 stepper en een 6:1 versnellingsbak. De machine kan in ongeveer 4 minuten een iPhone 8 hoes maken en kost ongeveer 1000 Euro om te bouwen.

Natuurlijk is het smelten en extruderen van plastic niet de grote truc. Dat zit hem in het klemmen van de mal. Die stap wordt gedaan met een draadstang en een NEMA17-stepper. Aan de andere kant is de andere truc het ontwikkelen van uw mallen die een uitwerpmechanisme moeten hebben dat specifiek is voor het gegoten onderdeel.

Hoewel sommige mensen misschien afschrikken door de bewering dat de machine nog steeds handmatig moet worden ingegrepen vanwege onopgeloste verstoppings- en klemproblemen. We durven te wedden dat dat een uitdaging zal zijn voor Hackaday-lezers die graag helpen bij het oplossen van deze problemen.

Als je het bouwt, horen we het graag. Het project deed ons veel denken aan een andere maker van iPhone-hoesjes die we een paar jaar geleden zagen, hoewel sommige links daar dood zijn. Als je met iets goedkopers wilt oefenen, probeer dan hete lijm en wat vindingrijkheid.

Met zo'n enorm plastic probleem lijkt economische levensvatbaarheid voor mij persoonlijk wat minder belangrijk te worden.

Houd er rekening mee dat bijna al het plastic wordt gemaakt van ruwe olie, plastic recycling heeft daarom een ​​ecologische levensvatbaarheid en het zou onverstandig zijn om de problemen met recycling als excuus te gebruiken om het plastic alleen maar om te zetten in CO2.

Houd er ook rekening mee dat de petrochemische industrie (en dit is verre van alleen maar "brandstoffen") gerecycled plastic inneemt.

Houd er ook rekening mee dat plastic een overkoepelende term is voor een grote verscheidenheid aan materialen om er maar een paar te noemen ABS, PP, PE, PC met verschillende niveaus van recycleerbaarheid

En onthoud alsjeblieft dat als iemand gewoon een verklaring plaatst en geen argument geeft, je oplicht.

waarom zouden we plastic recyclen zolang we fossiele brandstoffen blijven gebruiken voor energie? het is beter om van de olie een plastic onderdeel voor eenmalig gebruik te maken en dat uiteindelijk te verbranden.

Waarom meer verbranden en meer vervuilen als er methoden zijn om minder te verbranden en minder te vervuilen?

Omdat het beter werkt? Wat is beter voor een melkpak- Eenmalige plastic flessen voor meervoudig gebruik (sterilisatie, distributie)? Papier met plastic/waxcoating (die in minder dan een week)?

> Omdat het beter werkt?

Hangt ervan af hoe "beter" wordt gedefinieerd.

> Meermalige flessen (sterilisatie, distributie)?

Denken zorgt voor meer economie, houdt mensen bezig en zorgt ervoor dat mensen niet meer in de war raken van wie weet wat. Minder afhankelijkheid van olie en niet-hernieuwbare hulpbronnen.

> Papier met plastic/waxcoating (wat in minder dan een week verkrijgbaar is)?

Was een manier... niet zeker wat je bedoelt met "sterven in minder dan een week?"

Er zijn ook heel wat variaties, voor elk type plastic. Er is geen manier om ze allemaal perfect uit te zoeken. Spuitgieten kan temperamentvol zijn en kan even duren om in te bellen, gewoon in huis opnieuw slijpen. De enige variatie is de toegevoegde kleurstof. We hebben ook nooit 100% opnieuw geslepen, zelden meer dan 40%. In de productie wil je dat elke cyclus perfecte onderdelen produceert. Het is een enorm verlies van tijd en productie, en ook een risico op verstopping of schade aan de machines. Ik weet zeker dat er toepassingen zijn voor gerecyclede kunststoffen, maar ik betwijfel of ze nieuw materiaal in hoge mate zullen vervangen.

Het verbranden om wat van zijn energie terug te winnen, is waarschijnlijk de meest milieuvriendelijke manier van handelen. Maar succes om dat uit te leggen. Ik bedoel, de gemiddelde persoon zou banger moeten zijn voor bananen, radioactief kalium dan voor kernenergie.

Hoewel het misschien "flitsend" is om iPhone-hoesjes te maken, lijkt het er niet op dat een hard plastic hoesje de telefoon zo goed zou beschermen.

Een gebruik waarvan ik denk dat gerecycled plastic zou kunnen helpen, zou zijn met rioolbuizen en fittingen. Het is iets dat niet voldoet aan de eisen van voedselveiligheid, en ook niet de andere additieven (vlamvertragers, enz.) nodig heeft die nodig zijn in elektrische fittingen (buizen, dozen, zelfs lamparmaturen en wat dan ook).

Ik ben geen werktuigbouwkundig ingenieur, maar ik denk dat een harde plastic hoes ideaal is om te voorkomen dat een telefoon bekrast raakt.

Ik ben een elektrotechnisch ingenieur, maar dit maakt allemaal niet uit als je telefoon ook volledig een glazen scherm is

-1 De meeste kunststoffen kunnen minstens 3 keer opnieuw worden gesmolten.

Maar niet omdat het goedkoper is om dingen van nieuw plastic te maken. De kosten van sorteren, reinigen en verwerken, terwijl er ook hogere defecten en verminderde kwaliteiten zijn, maken gerecycled plastic vaak duurder dan nieuw plastic.

Omdat het gratis is om het via een ander land in de oceaan te dumpen. Sommige mensen hebben bezwaar tegen die stap.

Dat zijn geen kosten die de fabrikant moet dragen. Dat wordt opgedrongen aan consumenten (recyclingkosten) en lokale afvalbeheerfaciliteiten. Het maakt ze dus niet uit wat er met het oude plastic gebeurt. Ze kopen gewoon het goedkopere nieuwe plastic.

maar het in de oceaan dumpen hoort niet te gebeuren. in de EU zijn er geen stortplaatsen (behalve voor supergiftige dingen) en al het afval wordt verbrand in lokale voorzieningen om elektriciteit en warmte op te wekken. maar om het afval correct te verbranden, moeten ze ofwel extra olie/gas toevoegen of gewoon de juiste hoeveelheid plastic afval mengen. het heet thermische recycling en het is de meest economische manier om kunststoffen te gebruiken.

er is wat recycling aan de gang, PET-flessen worden in principe 100% gerecycled en omgezet in kleding. je zou nooit gerecycled plastic gebruiken om voedselcontainers te maken, daar wil je om veiligheidsredenen nieuw materiaal voor.

Deze man maakt al jaren plastic recyclingmachines. https://preciousplastic.com/

Ik was onlangs op vakantie in Cabo San Lucas, Mexico en bezocht een duurzaamheidsboerderij waar ze Precious Plastics gebruikten om nuttige dingen zoals banken te maken.

👍voor kostbare kunststoffen... ik vraag me af, heb je enig idee hoe die sites in bedrijf blijven? Want Fred daarboven zit niet helemaal mis met de kosten..

het is eigenlijk gemakkelijk om kunststoffen te recyclen tot minder waardevolle producten. je kunt in principe gemengd plastic afval nemen, het opwarmen en het in een gigantische mal drukken om een ​​bank, een wegsplitser en tal van andere onderdelen te maken. het resulterende materiaal is een bruinachtig, nogal inhomogeen blok plastic dat in de zomer vaak niet eens zijn eigen gewicht kan houden, het rot niet, dus het is een nuttig product, maar technisch gezien is het downcyclen niet recyclen.

petflessen zijn vrijwel 100% in stof veranderd, omdat het gemakkelijk te scheiden en schoon te maken is.

er is ook bijna 100% recycling in de productielijn zelf, cutoffs, out of spec onderdelen en runners worden vermalen en hergebruikt.

Dat was mijn idee, ik heb meer dan 30 jaar in plastic kennisgeving gewerkt, zowel inj.and blow als er zijn 1000 manieren om de kosten van zowel het product als ze Mach te verlagen

De klemkracht van een muis die een vloedgolf probeert tegen te houden. Er is een reden waarom zelfs de kleinste spuitgietmachines een hydraulische ram hebben die meer dan 1 ton kracht op de mal uitoefent.

En toch functioneerde het op de een of andere manier perfect en produceerde het een levensvatbaar onderdeel?

Een ding dat ik nergens vermeld zie, is voor welke kunststoffen de machine is ontworpen. Heb ik het gemist?

Het ziet eruit alsof het wordt gebruikt met PP (polypropyleen), hoewel het zou moeten werken met alle thermoplasten binnen het bereik dat het kan verwarmen. https://sotop-recycling.com/iphone-cover/

Uit de video lijkt het alsof ze de temperatuur van de spuitmond erg heet hebben voor typische recyclebare materialen (HDPE, PP). Dit is waarschijnlijk nodig om de viscositeit zo laag te krijgen dat de motor/versnellingsbak met relatief laag koppel hem kan aandrijven.

Afgezien van het redden van de planeet, is een injectiemachine een nuttige aanvulling op de gereedschapskist. Je kunt een handmatige machine bouwen voor minder dan $ 150 en alles maken, van onbewerkte voorraad tot mechanische onderdelen en enkele promotionele/decoratieve artikelen in beperkte hoeveelheden. De creativiteit zit hem in hoe je de matrijs tegen lage kosten genereert (zonder industriële CNC). Het is handig om onderdelen te genereren zonder de problemen met de richtingssterkte van afgedrukte onderdelen.

Het nadeel is dat je je wasmiddel begint te kiezen door hoe cool de kleur van de fles is.

Mijn buurman die een succesvol bedrijf in gerecycled plastic heeft, zou daar anders over denken.

De prijzen van gerecycled HDPE en PE fluctueren momenteel behoorlijk sterk, maar meestal schommelen ze rond de $550/ton. En met zo'n prijs moet je onwetend zijn om te suggereren dat recyclen geen zin heeft.

Bij het recyclen van thermoplasten kunnen de eigenschappen van de hersmelt bijna 100% nieuw plastic worden gemaakt door 10 tot 15% nieuw plastic op te nemen in het gerecyclede.

Plastic flessen worden gemaakt door eerst een voorvorm te spuitgieten. Die hebben de afgewerkte halsring en schroefdraad, terwijl de rest een korte, dikwandige buis is met een gesloten bodem. Voor PET-drankflessen zijn ze meestal ten minste vier lagen. Virgin PET aan de binnenkant, een zuurstofbarrière, gerecycled PET (dikste laag) en gerecycled, gerecycled virgin, of allemaal nieuw PET aan de buitenkant. Wanneer ze in een mal worden geklemd en met hete lucht worden geblazen, worden de lagen allemaal uitgerekt en dunner.

Het enige getal dat er echt toe doet bij recycling is het percentage post-consumer content. In veel industrieën, papier, metalen, kunststoffen en hout, wordt vanaf het begin aan recycling gedaan.

Papierfabrieken hebben altijd hun snijkanten, ruwe uiteinden en breuken genomen en alles terug in het begin van het proces gegooid, ofwel opnieuw gebruikt voor hetzelfde type papier of gemengd voor karton of gevormd verpakkingsmateriaal.

Metaalraffinaderijen nemen afval en extra bits op en stoppen het terug in de smelterijen. Toen dubbel uitgehangen ramen zware schuifgewichten gebruikten en wandklokken door gewichten werden aangedreven, wierpen ijzergieterijen aan het einde van een smeltkroes of aan het einde van de dag een aantal van die gewichten op, of gewichten voor landbouwmachines, alles wat maar nodig was om zwaar en niet structureel zijn. Het enige dat telde was het gewicht, niet de fysieke eigenschappen, dus als er een stuk slak in zat, geen probleem.

Kunststoffabrieken hebben altijd de mislukte schoten, sprues, lopers en al het andere dat geen deel uitmaakt van het eindproduct genomen en ze door een pelletiseermachine geleid om zich te vermengen met het maagdelijke plastic. In dat geval is de herhaling slechts een fractie van het totaal.

Houtzagerijen gebruiken zaagsel en korte stukken en stukken die te waardeloos zijn voor hout om ketels of generatoren te laten werken of het wordt gevormd tot spaanplaat of georiënteerde strandplaat. Als je OSB-vellen ziet met "Gerecycled" erop, is het een goede gok dat niet een beetje ervan afkomstig is van hout dat is geborgen uit oude huizen.

Maar vanaf het einde van de jaren '70 werden deze oude praktijken 'recycling'.

Dus als je 100% gerecycled ziet op een product en nergens zegt Post-Consumer, de recyclingclaim is BS, het is gewoon de herverwerking van de industriestandaard die ze altijd hebben gedaan.

Een product dat zijn gerecyclede karakter echt laat zien, is het Starrett CS1-25 Re-Tape 25-voet meetlint. De behuizing is een grijs plastic met zichtbare stukjes metaal ingebed, die verondersteld worden van vermalen metalen meetlintbehuizingen te zijn. Ik wed dat ze van behuizingen zijn die de interne kwaliteitscontrole niet hebben doorstaan. Het terugbrengen van voldoende oud meetlint om genoeg materiaal te hebben voor de reguliere productie van dit product zou een logistieke puinhoop zijn, plus al het vuil en ander vuil dat zou moeten worden schoongemaakt, samen met het demonteren van de oude maatregelen. Ik heb er zelf een gezien, had niet het gevoel dat een van de metalen brokken aan het oppervlak was blootgesteld, misschien gebruiken ze een dubbel schot of een overgietproces dat een dunne, heldere laag aan de buitenkant legt.

Ik denk dat velen van ons de 'Reduce' van de 3 R's vergeten. Ik zou stellen dat velen van ons meer plastic uit het ecosysteem zouden kunnen verwijderen door simpelweg onze consumptie te verminderen in plaats van dit soort constructies te bouwen. Als dit project was geframed als een "coole doe-het-zelf-spuitgietmachine", zou ik er helemaal voor zijn, maar doen alsof het recyclen is op een zinvol niveau, is, eh, nou ja, erg optimistisch.

ShopBotix lanceert op 27 november een kickstarter voor een vergelijkbare machine. Ze zeggen dat de startprijs minder dan $ 4K zal zijn in de reacties op hun YouTube-video en ze zeggen dat het in 2021 beschikbaar zal zijn voor directe aankoop. Ik ben op geen enkele manier met hen verbonden. Ik wil gewoon dat machines als deze meer grip krijgen, dus er is een beetje concurrentie. https://www.youtube.com/watch?v=3cbrD-ukrm8

Schroef dat, wat dacht je van het gebruik van upcycled/gerecycled/hervormd plastic voor een schuilplaats voor verarmde locaties? Of voor daklozen? Je wilt je goed voelen over het proces, maak stapelbare stenen die een muur kunnen vormen voor een fatsoenlijke beschutting in gematigde streken.

Al was het maar een meer kosteneffectief, duurzamer zeildoek of vijverfolie-achtig materiaal om beter af te dichten, ongeacht de structuur.

Wees vriendelijk en respectvol om de opmerkingensectie uitstekend te maken. (Reactiebeleid)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Lees hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Door onze website en diensten te gebruiken, gaat u uitdrukkelijk akkoord met het plaatsen van onze prestatie-, functionaliteits- en advertentiecookies. Kom meer te weten