Diabeloop integreert de Accu-Chek Insight-insulinepomp van Roche in zijn geautomatiseerde insulinetoedieningssysteem

2021-11-26 03:18:44 By : Mr. Eason Hao

888-776-0942 van 08.00 uur - 22.00 uur ET

Het Franse bedrijf Diabeloop heeft vandaag aangekondigd dat het de Accu-Chek Insight-insulinepomp van diabeteszorgleider Roche heeft geïntegreerd in zijn DBLG1-systeem. De geautomatiseerde en gepersonaliseerde oplossing voor type 1 diabetesmanagement zal begin 2021 beschikbaar zijn in geselecteerde Europese landen.

Een veilige en gepersonaliseerde oplossing voor geautomatiseerd diabetesbeheer

PARIJS, 1 maart 2021 Met de integratie van de Accu-Chek Insight insulinepomp bieden Diabeloop en Roche mensen met diabetes de mogelijkheid om te kiezen voor een geautomatiseerd en gepersonaliseerd beheer met behulp van een strak ontworpen en voorgevulde insulinepatroonpomp.

"Diabeloop's langdurige missie is om mensen met diabetes te ontlasten van hun constante dag- en nachtlast en hen meer gepersonaliseerde oplossingen te bieden. Door ons zelflerende algoritme te combineren met de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van de Accu-Chek Insight-insulinepomp kunnen Diabeloop en Roche voorstellen doen een veilige, gebruiksvriendelijke en geïndividualiseerde oplossing voor behandelingsbeheer, zodat mensen met diabetes hun leven zonder onderbreking kunnen leven", aldus Erik Huneker, oprichter en CEO van Diabeloop.

"Geautomatiseerde insulinetoediening is een grote stap in de richting van echte verlichting voor mensen met diabetes. De Accu-Chek Insight-insulinepomp zal de eerste pomp zijn met een voorgevulde patroon die kan worden gebruikt in hybride gesloten-lusmodus", zegt Marcel Gmuender, Hoofd van Roche Diabetes Care. "Samen met Diabeloop streven we naar een unieke, holistische benadering van geautomatiseerde insulinetoediening aan mensen met type 1-diabetes die hun zelfmanagement ondersteunen om hun insulinedosis voortdurend aan te passen en hen zo in staat te stellen hun toestand in het dagelijks leven gemakkelijker te beheersen."

Europese uitrol start in 2021

Begin 2021 kunnen Accu-Chek Insight-gebruikers in Duitsland, Italië, Spanje, Zwitserland en Nederland de insulinepomp in lusmodus gebruiken binnen het DBLG1-systeem met Accu-Chek Insight-insulinepomp.

Marc Julien, co-CEO van Diabeloop, zei: "Voor Diabeloop is het een fantastische manier om de implementatie van het DBLG1-systeem te versnellen en te profiteren van het door Roche gevestigde netwerk en klantgerichte organisatie. Deze belangrijke aanvullende samenwerking versterkt de internationale positie van Diabeloop op het gebied van therapeutische kunstmatige intelligentie ."

Diabeloop, die eerder dit jaar zowel de CE-markering van DBL-hu (AID voor type 1 zeer onstabiele diabetes) als de sluiting van een overeenkomst met de wereldleider in de gezondheidszorg Terumo aankondigde, zet nog steeds de uitbreiding van zijn interoperabele oplossing in Duitsland en Frankrijk voort, waar terugbetalingsprocedure loopt.

De missie van Diabeloop: mensen met diabetes type 1 ontlasten van tientallen therapeutische beslissingen en hun zware mentale last verminderen. Diabeloop, oorspronkelijk ontstaan ​​vanuit een medisch onderzoeksproject, werd in 2015 opgericht door Dr. Guillaume Charpentier, nu Chief Medical Officer, en Erik Huneker, die het bedrijf sinds 2016 samen met Marc Julien leidt. Dit complementaire managementteam werkt samen met ervaren partners, CEA -Leti (een onderzoekslaboratorium) en CERITD (een Frans onderzoeksteam van diabetologen). In 2018 kreeg het DBLG1-systeem, het eerste medische apparaat van Diabeloop voor geautomatiseerd diabetesbeheer, de CE-markering, gevolgd door DBL-hu, zijn oplossing voor zeer onstabiel type 1 diabetesbeheer in 2020.

Een tweede financieringsronde van 31 miljoen euro werd in november 2019 afgesloten om de internationale commerciële uitrol van de DBLG1 iController te versnellen en een ambitieus R&D-programma te ondersteunen.

Vandaag de dag verzamelt Diabeloop de persoonlijkheid, de passie en de vaardigheden van bijna 100 getalenteerde individuen die hard werken om de kwaliteit van leven te verbeteren van elke persoon met diabetes type 1.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/799209/Diabeloop_Logo.jpg

Perscontact: Stéphanie JEGU [email protected]

Meer nieuwsberichten in vergelijkbare onderwerpen

Cision Distribution 888-776-0942 van 08.00 uur - 21.00 uur ET