Digital twin voor onderzoek naar afvalscheiding - Emerce

2022-06-18 21:06:35 By : Ms. Waltmal Manager

Onderzoekers van het MUNITION-project gaan een digital twin van de inzameling en recycling van plastic bestuderen om de economische en maatschappelijke waardes van het uiteenlopende afvalinzamelingsbeleid te vergelijken.

De inzameling van afval verschilt per regio omdat de afvalstromen, het menselijk gedrag en de technische mogelijkheden per regio verschillen.

Het huidige beleid is verre van optimaal, waardoor slechts 30 procent van het plastic afval van consumenten wordt gerecycled.

Om die reden ontwikkelt het nieuwe MUNTION-project, een groot onderzoeksconsortium dat wordt geleid door Jeroen Jansen, een digitale tool die empirisch onderbouwde keuzes voor bronscheiding of nascheiding mogelijk maakt.

Het multidisciplinaire team kwantificeert de dimensies technologie, milieu, psychologie en economie en kijken hoe deze samenhangen in het uiteenlopende afvalinzamelingsbeleid. Vervolgens scoort de twin het beleid op de ‘Key performance indicators’ (KPI’s) voor deze bijkomende aspecten. Het KPI-dashboard dat hieruit voortvloeit kan vervolgens worden gebruikt om beleid te optimaliseren. Ook kan het effect van toekomstige of regionale beleidswijzigingen van afvalinzameling en de kwaliteit, duurzaamheid, winstgevendheid en welzijn van de burger als gevolg van de resulterende plasticstromen worden beoordeeld.

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond

Een digitale evenknie waarop de nodige tests worden uitgevoerd voordat een product, machine of service wordt ontwikkeld: de wereld van digital twins.

Groei en winst alleen raken uit de gratie, consumenten verwachten producten en diensten die iets bijdragen. Aan de persoon, maatschappij of omgeving.