Prodways introduceert de ProMaker P1000 S om SLS te democratiseren voor industriële productie - 3Dnatives

2021-12-07 01:01:49 By : Ms. Rebekah Lu

Nieuws over 3D-printen Prodways introduceert de ProMaker P1000 S om SLS voor industriële productie te democratiseren

De Franse fabrikant Prodways introduceerde op Formnext Digital Days zijn gloednieuwe 3D SLS-printer, de ProMaker P1000 S. Deze nieuwe industriële oplossing, ontworpen om additieve fabricage van SLS toegankelijker te maken, is betrouwbaar, ergonomisch, flexibel en aangepast aan industriële productie. De ProMaker P1000 S is compatibel met PA12, PA11, TPU en PP, wat betekent dat hij geschikt is voor een grotere verscheidenheid aan toepassingen, met een massaonderdeelontwerp en een grotere herhaalbaarheid voor elke gebruiker. Hierdoor hoopt het Franse bedrijf meer professionals te laten profiteren van de voordelen van lasersintertechnologie.

SLS is een van de meest gebruikte additieve productieprocessen op de markt. Het maakt het mogelijk om onderdelen te ontwerpen met de beste eigenschappen, vooral in termen van isotropie, zonder enige ondersteuning, wat de mogelijkheden in termen van geometrische complexiteit vergroot. Ten slotte is het een technologie die bijzonder geschikt is voor kleine en middelgrote productieruns. De investering in een SLS-machine is echter relatief hoog in vergelijking met processen als extrusie of fotopolymerisatie. Lasersinteren heeft ook zijn grenzen als het gaat om massaproductie. Prodways heeft de ProMaker 1000 S ontwikkeld om deze uitdagingen te overwinnen.

De ProMaker P1000 S (fotocredits: Prodways)

Met een printvolume van 300*300*360 mm (of 32L) bereikt de machine een snelheid van 1,4L per uur en is uitgerust met een hoogwaardige 30W laser. Dankzij de twee poedervoorraadtanks kunnen gebruikers hun onderdelen in een paar uur printen zonder de tanks te hoeven bijvullen. Prodways beweert dat de machine in slechts 10 minuten kan worden opgezet, inclusief schoonmaken en nesten. Met de functionaliteit "Slicing on the fly" kunnen onderdelen aan de productie worden toegevoegd, zelfs als de machine is gestart. Tot slot zijn er 50 printparameters beschikbaar om uw productie te optimaliseren.

Prodways rekent daarom op een machine die flexibeler en gebruiksvriendelijker is en toch betaalbaar blijft. De huidige markt biedt dure industriële SLS 3D-printers en een paar compactere machines die worden beperkt door hun productievolume. De ProMaker P1000 S valt tussen beide in en biedt volgens de fabrikant de beste prijs/printvolumeverhouding. Sylvestre Perrin, CEO van Prodways Printers SLS, legt uit: "Ons doel is om de industriële SLS-productie open te stellen voor nieuwe toepassingen, voor nieuwe gebruikers die er voorheen geen toegang toe hadden." Precies aan de prijskant is de ProMaker P1000 S verkrijgbaar vanaf € 117.500 met levering gepland vanaf april 2022.

Prodways hoopt SLS voor industriële productie te democratiseren (fotocredits: Prodways)

De meeste SLS-machines gebruiken PA12 of PA11, materialen die interessante eigenschappen bieden, maar de keuze blijft beperkt. Prodways wilde het assortiment materialen uitbreiden en benaderde BASF Forward AM om een ​​op maat gemaakt polypropyleen, PP 1200, te ontwikkelen. Het is een betaalbaar poeder met een goede chemische bestendigheid, hoge elasticiteit, lage vochtopname en goede recyclebaarheid. Duurzaamheid is een belangrijk thema geworden voor marktspelers en steeds meer gebruikers wenden zich tot milieuvriendelijkere materialen. Polypropyleen kan nu worden gerecycled, wat een belangrijk criterium is bij het kiezen van de juiste additive manufacturing-oplossing.

De ProMaker P1000 S blijft compatibel met PA12, PA11 en TPU; deze samenwerking met BASF Forward AM heeft tot doel nieuwe toepassingen voor lasersinteren te ontsluiten en gebruikers in staat te stellen over te stappen naar grootschalige productie. Sylvestre Perrin concludeerde: "We bieden niet alleen een nieuwe SLS 3D-printer, maar een volledig gevalideerde oplossing, of het nu gaat om machine, proces, materialen of zelfs workflow." Houd er rekening mee dat Prodways tot 31 december een compleet, scherp geprijsd introductieaanbod biedt. Bekijk HIER gerust de herhaling van het presentatiewebinar om meer te weten te komen over de machine en het betreffende aanbod.

Voorbeeld van een 3D-geprint onderdeel op de ProMaker P1000 S (fotocredits: Prodways)

Wat vind je van de ProMaker P1000 S van Prodways? Laat het ons weten in een reactie hieronder of op onze Linkedin-, Facebook- en Twitter-pagina's! Vergeet niet je hier aan te melden voor onze gratis wekelijkse nieuwsbrief, het laatste 3D-printnieuws direct in je inbox! Je kunt al onze video's ook vinden op ons YouTube-kanaal.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Naam *

Original text

Contribute a better translation

<="" div="">

<="" p="">

E-mailadres *

<="" div="">

<="" p="">

Website

<="" div="">

<="" p="">

Ik ga ermee akkoord dat mijn persoonlijke gegevens worden opgeslagen in overeenstemming met het privacybeleid.

3Dnatives is het grootste internationale online mediaplatform op het gebied van 3D-printen en zijn toepassingen. Met zijn diepgaande analyse van de markt krijgt 3Dnatives meer dan 1 miljoen unieke bezoekers per maand en is het momenteel beschikbaar in het Engels, Frans, Spaans en Duits. 3Dnatives werkt samen met belangrijke Additive Manufacturing-marktspelers en biedt een verscheidenheid aan diensten, zoals een prijsvergelijkingsengine voor 3D-printen, B2B-consulting en B2B-merkinhoud, evenementenbeheer en nog veel meer!

1. da Vinci mini w+ | XYZ-afdrukken 2. Formulier 3 | Formlabs 3. CR-10 | Creality 4. Jet Fusion 580 | HP 5. SLM 500 | SLM Solutions 6. Markeer twee | Markforged 7. RenAM 500 M | Renishaw 8. M200 Plus | Zortrax 9. Koolstof M2 | Koolstof 10. Anet A8 | Anet 3D

Vergelijk desktop 3D-printers Vergelijk professionele 3D-printers Vergelijk 3D-scanners Directory voor 3D-afdrukken 3D-printertests Event Board Job Board Nieuwsbrief

Ontvang elke woensdag een samenvatting van het laatste 3D-printnieuws rechtstreeks in je inbox.

Ik ga ermee akkoord dat mijn persoonlijke gegevens worden opgeslagen in overeenstemming met het privacybeleid.