speelgoed schoonmaken; bruikbare tips! - Blogo.nl

2021-11-26 03:14:18 By : Ms. Yuer Lee

Speelgoed is een bron van bacteriën. Vooral baby's en peuters stoppen hun speelgoed nog steeds graag in hun mond. Of kinderen vergeten hun handen te wassen en raken het speelgoed aan met hun vuile vingers. Daarom is het aan te raden speelgoed regelmatig schoon te maken. speelgoed schoonmaken; als je de grote doos met Duplo ziet of de hoeveelheid speelgoed in de speelgoedkast, verlies je je hart. Hoe krijg je dit ooit voor elkaar. Zou toch makkelijker moeten zijn? In dit artikel geven we een aantal tips om het speelgoed op een makkelijke manier schoon te maken.

Nee, als het speeltje een beetje vies is, is het niet direct schadelijk voor de gezondheid. Een beetje vuil is echt niet erg, we zeggen vaak goed voor de weerstand. In de regel wordt aanbevolen om speelgoed één keer per maand schoon te maken. Als je ziet dat een speeltje echt vies is, is het verstandig om het meteen schoon te maken. Of wanneer een kind het speelgoed in de mond heeft gestopt. Ook als het speelgoed mee naar buiten is geweest en het bijvoorbeeld helemaal onder het zand ligt, kan een schoonmaakbeurt geen slecht idee zijn. Of denk aan het moment dat je kind ziek was. Dan is het wellicht ook verstandig om het speelgoed waar mee gespeeld is, schoon te maken.

Er zijn twee eenvoudige manieren om bouwstenen schoon te maken. De eerste manier is in de wasmachine. Je gooit de stenen in een kussensloop en knoopt deze stevig vast. Je stopt de kussensloop in de wasmachine, je zet de wasmachine aan op 30 of 40 graden. Daarna kunt u de stenen in de open lucht laten drogen.

De tweede manier is door de vaatwasser te gebruiken. Vul een van de rekken met de stenen en zet de vaatwasser aan. Let op de temperatuur van de vaatwasser. Zet het eventueel iets kouder, op zo'n 30 tot 40 graden. Daarna kunt u de stenen een tijdje in de open lucht laten drogen. Vaak komt kunststof materiaal niet helemaal droog uit de vaatwasser.

Op dezelfde manier maak je ook Playmobil en veel ander plastic speelgoed schoon. Gooi niet alles zomaar in de vaatwasser of wasmachine. Speelgoed op batterijen kan natuurlijk niet in de vaatwasser of wasmachine. Twijfel je of bepaald speelgoed in de wasmachine kan? Doe het liever met de hand. Maak vervolgens een sopje met wat allesreiniger en maak het speeltje schoon met een vochtige doek.

Hout zelf heeft antibacteriële eigenschappen. Maar houten speelgoed kan natuurlijk vies worden. Houten speelgoed maakt u het beste schoon met een zeer licht vochtige doek die u eerst in een emmer met schoonmaakmiddel dompelt en daarna goed uitwringt.

Vee knuffels kunnen in de wasmachine gewassen worden, tenzij de knuffel bijvoorbeeld een muziekdoosje bevat. Lees het waslabel op de knuffel en volg deze instructies. Als een knuffel geen waslabel bevat, kun je de knuffels in een kussensloop doen, goed dichtknopen en daarna kun je de knuffels wassen op 30 graden. Het is beter om de knuffels aan de lucht te laten drogen en niet in de droger.

Speciaal voor speelgoed zijn er ook schoonmaakmiddelen verkrijgbaar. Deze reinigingsmiddelen zijn vaak vrij van allerlei schadelijke en chemische componenten. Houd hier rekening mee bij het kiezen van het reinigingsmiddel dat je gebruikt om speelgoed schoon te maken.

Blogo.nl was in 2005 de eerste webloguitgeverij van Nederland en is opgericht door internetondernemer Stephan Fellinger. In 2019 is het Blogo.nl team uitgebreid met internetondernemer Danny Bijl. Voor vragen over adverteren op de website kun je contact met hem opnemen via info@blogo.nl.

@2019 - Blogo.nl. Alle rechten voorbehouden