Accu vliegt spontaan in brand bij een afvalbedrijf in Staphorst. 'Energiedragers, zelfs hele kleine, kunnen spontaan vlam vatten' - Meppeler Courant

2022-09-17 13:01:52 By : Ms. Doris Dan

De brandweer schaalde op naar een middelbrand. Het liep met een sisser af. Foto: Persbureau Meter

De accu’s en energiedragers worden bij Van Reel op het terrein allemaal bij elkaar en strikt afgescheiden van de rest van de spullen opgeslagen. Dat is niet voor niks, want ze kunnen spontaan vlam vatten. Dat gebeurde vanochtend ook. Buren zagen het en waarschuwden de brandweer, die opschaalde naar een middelbrand. Brand op een terrein voor afvalverwerking zorgt altijd voor een hogere paraatheid. In het verleden ging het wel eens mis. Vanochtend was er weinig aan de hand.

„Het is ontzettend belangrijk dat mensen accu’s, batterijen, en zelfs die verjaardagkaartjes met een muziekje erin, aangestuurd door een batterijtje, niet in de gewone afvalbak gooien. Ook die kleine energiedragers kunnen spontaan vlam vatten. Daarom is het zaak om het allemaal goed op te slaan. Bij ons staan ze apart op het terrein, juist om deze reden”, zegt de eigenaar van het bedrijf Johan van Reel.

Release: 3c615d5bccdb7846f0e391049539bb5460d4955c