Blauwe Rots voor Pieter Claerbout, Blauwe Kei voor de pas getrouwde jonge ondernemer Arthur Beyls (Hooglede) | Het Nieuwsblad Mobile

2022-05-21 19:20:24 By : Ms. Winky L

Afgelopen zondag stond bij Open VLD Hooglede-Gits, ‘Blauwe Zondag’ op de agenda. Tijdens dit jaarlijks weerkerend feest dat dit jaar plaatsvond in de cafetaria van ’t Cringhene in Gits; reikt de blauwe familie haar Blauwe Rots en Blauwe Kei uit, voor respectievelijk de ‘persoonlijkheid van het jaar’ en de ‘starter van het jaar’. Gastspreker op deze zonnige Blauwe Zondag was gewezen volksvertegenwoordiger Francesco Vanderjeugd, huidig burgemeester van het naburige Staden

Tijdens deze gezellige bijeenkomst waar lekkerbekken naar hartenlist konden smullen van malse chateaubriand bereidt door grillmaster Joris, reikte de Open VLD-familie de Blauw Rots uit. Als Blauwe Rots koos de jury dit jaar voor een metalen rots in zijn vak: Pieter Claerbout van Metaalwaren Claerbout in de Bruggesteenweg.

Het bedrijf werd opgericht in 1866 in Lichtervelde en heeft dus meer dan 150 jaar ervaring op de teller staan. Het was er in het centrum gevestigd. Het is op heden een familiebedrijf van de vijfde generatie. Pieter Claerbout is beginnen werken in de zaak in 1991 en heeft het bedrijf overgenomen in 2000. In 2006 is de zaak verhuisd van Lichtervelde naar Hooglede Gits om verdere uitbreidingen te kunnen realiseren. Het aantal werknemers groeide van 10 in 2006 naar 48 op heden. Je kunt op heden niet meer naast de onderneming kijken, want na uitbreiding staat het mooi te pronken boven op Gitsberg.

Pieter Claerbout volgt Delfine Persoon (2015), Jean-Pierre Lesage (2016) , Joost Decorte (2017) en Martin Mol (2018), op als Blauwe Rots.

De Blauwe Kei gaat dit jaar naar de jonge starter Arthur Beyls. De jonge ondernemer opende begin vorig jaar een zaak met tuin- en reinigingsmachines langs de Bruggesteenweg in Gits.

Je kan bij Arthur Beyls niet alleen terecht als tuinman of hobby tuinman voor al uw tuinmachines, zoals grasmaaiers, zitmaaiers, robotmaaiers, enz. maar de man kan je ook helpen in de schoonmaak. Van vloerzeep tot hogedrukreiniger, ja….. tot zelfs de industriële schrob-zuigmachine kun je er kopen. “En zijn grootste troef is zijn service na verkoop”, stelden enkele aanwezigen. “Hij beschikt over een goed uitgeruste werkplaats met alle nodige diagnosetoestellen.”

Arthur Beyls is een persoon die zich volledig aan het inwerken is in Hooglede-Gits door actief deel te nemen aan het verenigingsleven. Tot slot kunnen we nog meegeven dat Arthur zaterdag laatstleden samen met zijn vrouwtje Annelies, de hitte trotseerde om in het huwelijksbootje te stappen.

Arthur Beyls volgt Gwenda & Tom van de Dubbele Arend, Cindy en Wout van ’t Onbeschreven blad en Irène en Ian van De Neerplaetse (2015), Stijn Maes en Bram Verhille (2016), Jelle Desender (2017) en Ward Verhelst (2018); op als Blauwe Kei

Dit gezellig feest werd opgevrolijkt door het muzikaal duo Marcelino & Friend.

Wil jij toegang tot alle artikels van Het Nieuwsblad? Duik in onze plusartikels en lees er elke maand 3 naar keuze gratis.