Britse politie vindt mogelijk 3d-geprinte vuurwapenonderdelen - update - Computer - Nieuws - Tweakers

2022-05-28 03:12:36 By : Mr. Evan Tsai

De politie in Manchester heeft onderdelen van vuurwapens in beslag genomen. De onderdelen zijn waarschijnlijk gemaakt met een 3d-printer en werden gevonden toen een inval werd gedaan bij een criminele bende.

Er zijn onder andere onderdelen gevonden die waarschijnlijk gebruikt kunnen worden als kogelmagazijn of trekker in een vuurwapen. Ook werd er buskruit gevonden, zo meldt de Britse politie. De politie denkt dat de 3d-geprinte onderdelen zijn gemaakt door criminelen die van plan zijn om zelf vuurwapens te maken. Volgens de autoriteiten is er een onderzoek ingesteld om te kijken of de onderdelen daadwerkelijk tot een functioneel vuurwapen gecombineerd kunnen worden.

De politie in Manchester trof de vermoedelijke vuurwapenonderdelen aan nadat ze op verschillende plaatsen invallen deed bij criminele bendes. Mocht het onderzoek bevestigen dat het om 3d-geprinte vuurwapenonderdelen gaat, dan is het de eerste keer dat er dergelijke vondsten bij criminelen zijn gedaan, aldus de politie. Criminele bendes zouden geïnteresseerd zijn in het zelf fabriceren van vuurwapens omdat de van plastic gemaakte onderdelen niet herkend worden door een röntgenscanner, die bijvoorbeeld op vliegvelden wordt ingezet. Ook zijn dergelijke wapens moeilijk tot niet te traceren.

Door de komst van 3d-printers zijn er al verscheidene pogingen gedaan om vuurwapens te printen. Onlangs werd een van de eerste concepten werkend getoond.

Update 19:40 uur: onder andere TechCrunch stelt dat de getoonde onderdelen niet geschikt zijn om in te zetten als onderdeel voor een vuurwapen. Onduidelijk blijft wat de criminelen van plan waren met de spullen die door de politie in beslag zijn genomen.

[Reactie gewijzigd door JoeyPrr op 25 oktober 2013 19:14]

[Reactie gewijzigd door Svardskampe op 26 oktober 2013 06:41]

[Reactie gewijzigd door frickY op 25 oktober 2013 21:42]

[Reactie gewijzigd door BikkelZ op 25 oktober 2013 19:13]

[Reactie gewijzigd door freaq op 25 oktober 2013 19:22]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V. Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 • Hosting door True