Esmé verschuift het gesprek over conventies voor lekker eten

2022-05-28 03:22:36 By : Mr. Morgan Hu

🙌 Geweldig, je bent geabonneerd!Bedankt voor het abonneren!Let op, binnenkort je eerste nieuwsbrief in je inbox!We kennen deze stad.Doe je?We ontdekken het beste van de stad en zetten het allemaal voor je in een e-mailDéjà vu!We hebben deze e-mail al.Probeer een ander?Door uw e-mailadres in te voeren, gaat u akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid en geeft u toestemming voor het ontvangen van e-mails van Time Out over nieuws, evenementen, aanbiedingen en partnerpromoties.🙌 Geweldig, je bent geabonneerd!Bedankt voor het abonneren!Let op, binnenkort je eerste nieuwsbrief in je inbox!Onze nieuwsbrief bezorgt de beste stukjes met de hand in je inbox.Meld u aan om onze digitale tijdschriften te ontgrendelen en ontvang ook het laatste nieuws, evenementen, aanbiedingen en partnerpromoties.Déjà vu!We hebben deze e-mail al.Probeer een ander?Door uw e-mailadres in te voeren, gaat u akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid en geeft u toestemming voor het ontvangen van e-mails van Time Out over nieuws, evenementen, aanbiedingen en partnerpromoties.Ontvang ons in je inboxDéjà vu!We hebben deze e-mail al.Probeer een ander?Door uw e-mailadres in te voeren, gaat u akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid en geeft u toestemming voor het ontvangen van e-mails van Time Out over nieuws, evenementen, aanbiedingen en partnerpromoties.🙌 Geweldig, je bent geabonneerd!Bedankt voor het abonneren!Let op, binnenkort je eerste nieuwsbrief in je inbox!In hun eerste restaurant gebruiken Jenner Tomaska ​​en Katrina Bravo kunst en filantropie - vergezeld van verbazingwekkend eten - om lekker eten opnieuw uit te vinden.Ik had amper 30 seconden in Esmé doorgebracht of een ober vroeg me of ik een glas champagne wilde.'Gratis,' specificeerde ze, terwijl ze mijn date en mij naar een statafel leidde waar we het degustatiemenu van de avond zouden beginnen met een reeks hapjes.Een minuut later stonden we te turen over onze eerste hap, de 'cheeto' genaamd.Gegoten met een op maat gemaakte graanextrudermachine, kwam het knapperige, kleine maïspuff - slechts een beetje suggestief van zijn Frito-Lay-naamgenoot, hoewel net zo verslavend - bestrooid met een umami-sprenkeling van paddestoelpoeder.Denk eens aan de eigenzinnigheid van het drinken van champagne en het eten van een enkele chique Cheeto: het zou ook een tikje op de neus zijn als het niet zo heerlijk was.Esmé, gelegen op een welgestelde hoek in Lincoln Park, is het eerste solorestaurant van chef-kok Jenner Tomaska ​​(Next) en zijn vrouw/zakenpartner Katrina Bravo.Het wordt aangekondigd als een vernieuwde kijk op lekker eten - een die, afgezien van het ijle eten op tafel, wordt gedreven door kunst en filantropie - en een soort liefdesbrief aan de gemeenschapsvormende kracht van kunst.Onder leiding van hun gedeelde mentor (de eveneens gemeenschapsgerichte Virtue-chef Erick Williams) zijn Tomaska ​​en Bravo van plan om gezamenlijke, door kunstenaars geïnspireerde diners aan te bieden en, zoals de website van het restaurant leest, filantropie en kunst te integreren in de basis van de ervaring, een uitdrukking van de gedeelde visie van [Tomaska ​​en Bravo] voor het gemeenschapsgerichte restaurant.”Wat betekent het dat kunst wordt geïntegreerd in de eetervaring, vraagt ​​u zich af?Ten eerste heeft de ruimte zelf - wit ommuurd en verfijnd, met torenhoge ramen en asymmetrische verlichtingsarmaturen - hetzelfde gevoel als een galerij, zowel vanwege de ontwerpgevoeligheden als de roterende displays van kunst aan de muren.Enorme, gaasachtige aquarellen van Danielle Klinenberg, de eerste exposerende kunstenaar van het restaurant, hangen achter tafels voor bewondering (en om te kopen, als de stemming toeslaat).Tomaska ​​en Bravo's aandacht voor kunst strekt zich net zo gemakkelijk uit tot de tafel, waar elke gang is uitgeplaat op een verzameling prachtige, vaak verbijsterende serveerstukken afkomstig van beeldhouwers uit het hele land.De tweede portie canapés kwam verspringend bovenop een blad van leisteen, gouden draadbloemen kronkelden boven happen van ree-topped bombardinos en doorstoken leeuwenmanenpaddestoel.Later, in een bijzonder geïnspireerde presentatie, werd een varkensribschotel besmeerd met Thaise bananenkaramel en chiccarón gevormd rond een keramisch bot.Er is hier ook wat variatie van dag tot dag: tijdens een gang diende een futsu-pompoen met kiezelstenen als een kom voor kool en uni;bovenop werd een verbrande hooibouillon gegoten, minder schuurachtig en aromatischer dan het klinkt, uit een holle kalebas.Dan is er de artistieke kwaliteit van het eten.Zoals gesuggereerd door het oorspronkelijke Cheeto-geïnspireerde gerecht, blijft Tomaska's menu weg van elke bezadigde witte tafelkleedconventies.Een hoogtepunt van mijn diner - zoete aardappelijs in pinda-miso-karamel en hete saus van selderij en bekroond met een zoute lik van Osetra-kaviaar - kwam op tafel, niet als dessert, maar direct na de canapé-cursus.Oh, en herinner je je die artiestendiners nog?Een aankomende serie met de Chicago-fotograaf Paul Octavious, wiens werk ook zal worden getoond, staat gepland voor begin volgend jaar, en het restaurant plant ook verschillende filantropische evenementen (waarover details nog in de maak zijn - eerlijk genoeg, gezien het feit dat het is geopend in september).Lekker eten blijft een luxe die voor relatief weinigen toegankelijk is, maar Esmé's ontluikende inspanningen voor gemeenschapsopbouw, samen met echt speciaal eten, zorgen voor een meer dan welkome aanvulling op de eetcultuur van Chicago.De sfeer: ik ben nog nooit in een Scandinavische kunstgalerie geweest, maar ik kan me voorstellen dat het er ongeveer zo uit zou zien: allemaal strakke lijnen, blonde houten vloeren, witte muren en abstracte kunst.Kanttekening: de badkamers, gevuld met hoogwaardige toiletartikelen (zoals Tatcha-vloeipapier) en geparfumeerd met op maat gemaakte Le Labo-kaarsen, hebben een luxe uitstraling.Het eten: een 12- tot 15-gangen, steeds evoluerend degustatiemenu met excentrieke neigingen, zoals het overtreffende trap ijs van zoete aardappel, gegarneerd met pinda-miso-karamel, hete selderijsaus en een klodder kaviaar (waarschijnlijk een van de weinige nietjes op het menu, is mij verteld).Het drankje: Operations manager/drankdirecteur Tia Barrett's wijnkaart belicht vrouwen en BIPOC-producenten, met wijnarrangementen variërend van $ 150- $ 250 per persoon.Time Out-tip: Nog niet klaar voor een volledig degustatiemenu?Slenter langs de onlangs geopende Bar Esmé (ze nemen walk-ins) voor meer bescheiden geprijsde snacks, waaronder een lange, bochtige versie van de Cheeto-canapé.Een e-mail waar je echt dol op zult zijnDoor uw e-mailadres in te voeren, gaat u akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid en geeft u toestemming voor het ontvangen van e-mails van Time Out over nieuws, evenementen, aanbiedingen en partnerpromoties.🙌 Geweldig, je bent geabonneerd!Bedankt voor het abonneren!Let op, binnenkort je eerste nieuwsbrief in je inbox!Ontvang ons in je inboxDoor uw e-mailadres in te voeren, gaat u akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid en geeft u toestemming voor het ontvangen van e-mails van Time Out over nieuws, evenementen, aanbiedingen en partnerpromoties.🙌 Geweldig, je bent geabonneerd!Bedankt voor het abonneren!Let op, binnenkort je eerste nieuwsbrief in je inbox!