Giant Cheetos puff-up barmenu bij op kunst geïnspireerde, met een Michelin-ster bekroonde Esmé in Lincoln Park in Chicago - ABC13 Houston

2022-10-08 22:19:08 By : Ms. Nicole ou

Met een Michelin-ster bekroonde Esmé serveert gigantische, Flamin' Hot Cheetos aan de bar en een degustatiemenu dat de kunst aan de muren kanaliseert.CHICAGO -- Het zoemende geluid van ontploffende graan onder druk is niet wat je verwacht in een restaurant met een Michelinster, maar chef Jenner Tomaska ​​van Lincoln Park's Esmé zegt dat het cruciaal is om een ​​huisfavoriet op het barmenu te maken: Flamin' Hot Cheeto."Een vriend heeft me geholpen de machine te bouwen", zegt Tomaska."Het is eigenlijk deze extruder die is bevestigd aan een vliegwiel met een motor van 10 pk."De 3 meter hoge Flamin' Hot Cheeto komt in een boeket op tafel en wordt gekruid met huisgefermenteerde pepers en cheddarkaas.Het gerecht is een indicatie van Tomaska's leuke en grillige benadering van lekker eten en zijn waardering voor kunst."Proefmenu's en kunst kunnen allebei intimiderend zijn, maar deze ruimte gaat daar niet over", zegt Tomaska."Het is erg gastvrij en uitnodigend en dat is wat we proberen bij te brengen in het eten en in de ervaring."Esmé's menu roteert elk kwartaal om te corresponderen met de kunst die in het restaurant is geïnstalleerd.De eerste artiest van afgelopen winter, Chicago-fotograaf Paul Octavious, beschrijft het ervaren van zijn foto's die door voedsel worden geïnterpreteerd als verbijsterend."Je mag er niet alleen naar kijken, maar je mag het ook opeten", zei Octavious."Je eet op een plek met een Michelin-ster en het is net een museum."Tomaska ​​omschrijft Esmé's huidige degustatiemenu als kinderlijk en nostalgisch omdat het allemaal draait om het empoweren van kinderen.De gerechten, geïnspireerd op de bekende artiesten Griffin Goodman en Zelene Schlosberg, zijn kleurrijk en speels verguld."Momenteel werken we samen met Kitchen Possible, een programmeergroep voor jongeren", zegt Tomaska."Een deel van de opbrengst van de kaartverkoop gaat terug naar die stichting."Oogverblindende gerechten op het huidige menu zijn onder meer een stuk kabeljauw gekleed met stukjes maïs om eruit te zien als een maïskolf genaamd "Resourcefulness" en een veelkleurige drank met fruitsmaak geserveerd met glazen gekke rietjes.Tomaska ​​zegt dat diners niet hoeven te worden opgeleid in eten of kunst om verbinding te maken met de ervaring bij Esmé."Ik denk dat het een beetje intimiderend is om mezelf op een leeg doek te zetten", zei Tomaska."Voor mij is het leuke hieraan de verbinding met anderen en in het bijzonder in de kunsten; hoe ze van punt A naar punt B komen in hun vak is inspirerend en het is ook heel herkenbaar."Naast de normale reserveringen biedt Esmé 'Seizoenstickets' waarmee diners maximaal drie menu-ervaringen kunnen voorbestellen.Ga voor meer informatie over Esmé naar esmechicago.com.Texaanse agent ontslagen na het neerschieten van tiener die hamburger at bij McDonald'sMan met syndroom van Down na 20 jaar ontslagen uit fastfoodrestaurant3 mensen neergeschoten buiten Ohio voetbalwedstrijd: politie

p">Top