Huh? Dit doen die teksten bij de putten aan de Dobbeplas - indebuurt Zoetermeer

2022-09-17 13:05:06 By : Mr. Lewis Feng

Bij de putten rond de Grote Dobbe achter het Stadshart zijn gele teksten op straat aangebracht. ‘Hier begint de zee niets ingooien aub’ lezen we. Een steengoede campagne, weten we nu. Alleen weten we nog niet wie de teksten op straat heeft geplaast.

Afval en vuil op straat verdwijnen linea recta via de afvoerputten het riool in. Onze troep komt uiteindelijk in de zee en dat heeft grote gevolgen voor mens, dier en natuur. Met deze actie worden we gewezen op ons gedrag. Sigarettenpeuken, plastic, papier en ander afval horen sowieso niet op straat te liggen. En dan te bedenken dat een hoop troep de zee in verdwijnt via die putten.

Rotary Zoetermeer las over een soortgelijke actie in de gemeente Katwijk. Voorzitter Martin van der Heijden vertelt: “Twee jaar geleden zagen we dat er in Katwijk tegels waren gelegd met de tekst Hier begint de zee niets ingooien aub door de plaatselijke rotary club. Wij vonden dat zo’n goede actie. Al dat afval komt uiteindelijk gewoon op onze bord terecht. Vissen eten het, wij en vogels eten de vissen en zo wordt alles vermengd. Niet echt goed voor onze gezondheid. Vandaar dat we toen besloten de tegels ook te laten maken. Ze liggen op de schoolpleinen van alle Zoetermeerse basisscholen.”

Sinds een paar maanden is er een soortgelijke actie te zien bij de afvoerputten rondom de Dobbeplas. Een gele tekst in krijtverf waarschuwt ons. “Maar achter deze actie zitten wij niet”, zegt Martin. We hebben onze vraag neergelegd bij de gemeente, maar ook daar is niets bekend. Vandaar dat we jullie hulp inschakelen. Weet jij wie de maker is van deze gele tekst? We willen er graag een positief bericht over schrijven zodat alle Zoetermeerders kunnen lezen wie er achter deze boodschap zit. Je kunt (anoniem) mailen naar [email protected] .

Het zogenoemde ‘feestje van de democratie’ is afgelopen. Alle stembiljetten zijn ingeleverd (of liggen in de papierbak) en daarmee zijn…

Ruim veertig jaar woon en werk ik in Zoetermeer en ken ik de stad dus op mijn duimpje. Je kunt mij meestal fietsend vinden in de verschillende wijken, in het Stadshart en in de Dorpsstraat, op weg voor een interview of een boodschapje. Ontdek samen met indebuurt Zoetermeer unieke plekken, nieuws, weetjes en verhalen. We komen elkaar vast eens tegen!

Maak kans op kaarten voor de Locomotion Reünie

Hakkuh en housuh! indebuurt geeft kaarten weg voor de Locomotion Reünie

Wonen in deze kindvriendelijke nieuwbouwwijk: kom langs met het hele gezin!

Bespaartips én meer: je vindt ze hier bij indebuurt Zoetermeer

Blijf op de hoogte van alles uit Zoetermeer

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden