Leuk om te weten: deze producten worden gewoon in Helmond gemaakt - indebuurt Helmond

2022-08-20 14:52:30 By : Ms. Grace Zhou

Wedden dat je helemaal trots bent op je stad na het lezen van dit artikel? Want ja, er worden nogal wat toffe producten gemaakt in Helmond. Niet alleen door Helmonders zelf, maar sommige bedrijven maken spullen die de hele wereld over vliegen!

De kans is groot dat jouw blikje cola of energiedrank is geproduceerd in Helmond. Jazeker! Het bedrijf Canpack heeft een fabriek in onze stad en maakt iedere dag miljoenen blikjes. Na de productie gaan de blikken naar frisdrankfabrikanten en bierbrouwers in Nederland, België en Duitsland. Benieuwd hoe de fabriek er van binnen uitziet? Check dan dit artikel van het ED.

Een kroonring, ooit van gehoord? Misschien ken je de naam niet, maar je hebt het product zelf vast weleens gezien. Het zijn die ringen met ‘haken’ eraan, zodat je plastic afval aan een lantaarnpaal kunt hangen. Het bedrijf hierachter is GBO Project en ja, dat is een Helmondse zaak!

Ook al heb je zelf geen kinderen, iedereen kent het merk Maxi-Cosi. Het bedrijf maakt kinderzitjes voor in de auto en kinderwagens. Bijna iedere ouder heeft wel een product van Maxi-Cosi. Moederbedrijf Dorel Juvenile is gevestigd in Helmond.

Ken je het nagellakmerk OPI? Waarschijnlijk wel, als je een beetje into beautyproducten bent. Maar had je enig idee dat het hoofdkantoor in Helmond zit? We weten alleen niet zeker of de nagellak ook daadwerkelijk op die locatie wordt gemaakt.

In onze producten zitten geen toevoegingen. Geen toegevoegde suikers of zoetstoffen. Geen conserveermiddelen. Geen kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen. ⁠ Wat dan wel? 100% fruit en fruit alleen!🍎🍒🍓🍐⁠ #dixap #1949 #familiebedrijf #theorginals #oudersvannu #kinderen

A post shared by @ coveltdixap on Nov 5, 2019 at 6:00am PST

Dixap is een drankje van geconcentreerd vruchtensap. Diksap dus, maar dan met een X. Dixap is gewoon een Helmonds bedrijf! Misschien ken je het merk wel als sponsor van Helmond Sport.

Jermain de Rozario is megasuccesvol: zijn restaurant De Rozario viel al meerdere keren in de prijzen. Toch stijgt het succes...

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Helmond en blijf op de hoogte van alles over en rondom Helmond.

Mark brengt olijfolie uit Italië naar Nederland: ‘Italiaans genieten zit hem in kleine details’

Aangeboden door Dichterbij De Boerderij – ZLTO

Blijf op de hoogte van alles uit Helmond

© 2022 - DPG Media B.V. - Alle rechten voorbehouden