Na de energiecrisis komt de watercrisis, in de wijk Blitsaerd in Leeuwarden zoeken ze naar een antwoord. 'De tijd van pionieren met water is nu wel voorbij' - Friesch Dagblad

2022-10-01 15:47:51 By : Mr. Andy Yang

De energiecrisis staat bovenaan de agenda. Maar naast het inslaan van zonnepanelen zouden mensen ook moeten nadenken over waterbesparende maatregelen. In de nieuwbouwwijk Blitsaerd in Leeuwarden-Oost krijgen steeds meer woningen een eigen systeem om water mee te besparen.

Onderaannemer Johnny de Graaf sleutelt aan de Hydraloop in één van de woningen in Blitsaerd-oost. Foto: Marchje Andringa

,,Water lijkt zo vanzelfsprekend, maar dat is het niet, zegt Arthur Valkieser, uitvinder van waterrecycling-systeem Hydraloop uit Leeuwarden. In totaal 41 woningen in het tweede plan van Blitsaerd krijgen een aansluiting op een recycling-systeem zoals de Hydraloop. In veertien huizen wordt een Hydraloop-apparaat geplaatst.

Het Friesch Dagblad zoomt in en zoekt naar verhalen die betekenisvol zijn. Iedere dag streeft de redactie ernaar die zo goed en nauwkeurig mogelijk te brengen: eerlijk, evenwichtig, kritisch opbouwend. Dit zodat u betrouwbaar nieuws kunt lezen.

Leest u al de (digitale) krant? Dan heeft u waarschijnlijk recht op het lezen van PREMIUM. Registreer u dan eenmalig en log in om toegang te krijgen.

Heeft u al een account? Dan kunt u hieronder eenvoudig inloggen om dit PREMIUM-artikel te lezen.

Bent u ingelogd maar kunt u dit artikel nog steeds niet lezen? Koppel dan hier eenmalig uw account aan uw abonnementsgegevens.

Release: f5586fea065acac5f7113fc215c87e69a30d2084