UBC-studenten lanceren desktoprecycler die popflessen verandert in 3D-printerplastic

2021-11-26 03:20:29 By : Ms. Maggie King

5 mrt. 2015 | Neem voor meer informatie contact op met Lou Corpuz-Bosshart

Drie studenten technische natuurkunde aan de University of British Columbia hebben een desktop plastic recycler en extruder ontwikkeld die plastic afval omzet in het materiaal dat nodig is voor 3D-printen.

De machine, ProtoCycler genaamd, kan plastic, zoals popflessen en Lego, vermalen en smelten tot een filament dat in 3D-printers kan worden ingevoerd.

ProtoCycler begon als een vierdejaars engineeringproject voor uitvinders Dennon Oosterman, Alex Kay en David Joyce.

"We maakten ons zorgen over de hoeveelheid plastic afval die werd gegenereerd in onze technische projecten, dus we zochten naar een manier om dat plastic terug te recyclen tot bruikbaar filament", zei Oosterman.

Hoewel er andere desktop-filamentextruders en plastic grinders op de markt zijn, combineert ProtoCycler de twee en is sneller en gemakkelijker te gebruiken. Het kan 3 meter filament per minuut produceren - de snelste extruder op de markt, zegt Oosterman.

Een kilo spoel filament gemaakt door ProtoCycler kost $ 5 indien geproduceerd met plastic pellets die beschikbaar zijn voor aankoop, of is gratis indien gemaakt van gebruikt plastic. De goedkoopste in de winkel gekochte spoel begint bij $ 30.

Vorig jaar hebben Oosterman, Kay en Joyce ReDeTec (afkorting van Renewable Design Technology) opgericht om hun ontwerp op de markt te brengen.

ProtoCycler is beschikbaar voor pre-orders voor $ 699 op www.redetec.com.

"Scholen nemen 3D-printen op als onderdeel van hun wetenschappelijke en technologische curriculum, maar de kosten om elke student een project te laten proberen, kunnen snel onbetaalbaar worden", zei Oosterman.

"Met ProtoCycler kunnen de studenten het steeds opnieuw proberen totdat het perfect is, bijna gratis, zonder het milieu te schaden."

Noot voor de media: Dennon Oosterman is beschikbaar voor interviews. Neem contact op met lou.bosshart@ubc.ca voor planning.

Maak kennis met ProtoCycler en zijn makers:

Vind andere verhalen over: 3D-printer, 3D-printen, ProtoCycler, ReDeTec

Lou Corpuz-Bosshart Assistent Media Relations Specialist Tel: 604.822.2048 Mobiel: 604.999.0473 lou.bosshart@ubc.ca

Een informatiebron die journalisten toegang geeft tot de expertise van UBC.